0541 963 1714 [email protected]
No:19 Teceddüt sk. Aksaray, İstanbul

Yurt dışı uçuşlarıyla ilgili korona önlemleri güncellendi

Türkiye’den yurt dışına çıkan ve geri dönen yolcuların uyması gereken koronavirüs tedbirleriyle ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), açıklamada bulundu. SHGM uyulması gereken şartları açıkladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ‘Ülkelere Giriş Tablosu’nu güncelledi. Bu kapsamda yurt dışına gidecek ve geri dönecek yolcuların uyması gereken kural ve şartlara yönelik açıklamada bulundu. Bu kapsamda Türkiye’ye uçuşların yeniden başlayacağı İngiltere ve Danimarka ile birlikte Hindistan, Rusya, Eritre ve Hong Kong’a ilişkin bilgiler güncellendi. Bu ülkelerden Türkiye’ye gelecek yolcular uçağa binmeden önceki 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR test sonucunu göstererek Türkiye’ye gelebilecek.

İNGİLTERE VE DANİMARKA’YA GİDECEK YOLCULAR KARANTİNAYA ALINACAK

İngiltere ve Danimarka uçuşları koronavirüs önlemleri kapsamında askıya alınmıştı. Dün yapılan açıklamaya göre uçuşlar yeniden başlayacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye’den İngiltere ve Danimarka’ya gidecek olan yolcuların 10 gün ev ya da otellerde karantina altına alınacağını açıkladı. Öte yandan İngiltere’ye gidecek 11 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 72 saat önce yapılmış negatif COVID-19 antijen, LAMP, nükleik asit veya PCR test (Negatif koronavirüs testi) sonucu ibrazı gerekmektedir.

SEYAHATİN 2’NCİ VE 8’NCİ GÜNÜNDE KORONAVİRÜS TESTİ

Ayrıca 2’nci ve 8’nci günlerde ücreti gelen kişi tarafından karşılanmış koronavirüs testi yapılması gerekecek. Evde veya otelde yapılacak karantina süresi 10 gün olarak açıklandı. Danimarka’ya gidecek yolcular ise en fazla 24 saat önce yapılmış negatif PCR sonucu ibraz etmeleri gerekecek. Bu kişilerin ise varışta 10 günlük izolasyon süreci bulunuyor.

HİNDİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE GELENLERE 10 GÜN KARANTİNA

Türkiye’den 30 Nisan’a kadar uçuşların durdurulduğu Hindistan’da son 10 gün içinde bulunan yolcuların Türkiye’ye varışlarında valiliklerce belirlenen yerlerde 14 gün karantinaya alınacak. 14. günde PCR testi negatif çıkanların karantinası sonlandırılacak 15 Nisan’dan Haziran ayına kadar uçuşların askıya alındığı ve karşılıklı olarak haftada iki seferin yapılacağı Rusya’ya Türkiye’den gelen yolcuların ülkeye girişten önce en fazla 3 gün içerisinde yapılmış PCR testi sonucu istenmektedir.

PCR SONUŞLARI ÇIKANA KADAR EV İZOLASYONU

Rusya vatandaşları ise gerekli muayene ve testleri Rusya’ya dönüşlerini müteakip 3 gün içinde gerçekleştirebilmektedir. Ancak, yurt dışından dönen Rusların PCR testi sonuçlarını alana kadar ev ortamında izolasyona tabi olması zorunlu kılınmıştır.

ÇİN 21 GÜN KARANTİNA UYGULUYOR!

Çin dışından gelen tüm kişiler için zorunlu karantina süresi 21 güne çıkarılmış. Ayrıca son 21 gün içinde ülkemizde bulunan yada transit uçuş gerçekleştiren yolcuların Covid Testi yanı sıra 21 günlük otel rezervasyonu da ibraz etmeleri gerekmektedir. Hong Kong’da belirli vakalarda 28 güne kadar karantina uygulanabilecektir.

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: 0532 231 92 08

Mobil: 0212 530 04 25

Fax: 0212 530 04 25

Mail: [email protected]

Web: https://ivm.com.tr/

4.8 / 5 ( 281 votes)