0541 963 1714 [email protected]
No:19 Teceddüt sk. Aksaray, İstanbul

Vize serbestisi için kritik gün! Gözler AB zirvesinde

Avrupa Birliği liderleri bugün video konferans yöntemi ile bir araya geliyor. Liderler Türkiye ile ilişkileri tartışacak. Türkiye’nin beklediği vize serbestisi konusunu da masaya yatıracak olan liderler eğer ‘Evet’ oyu verirse Türk vatandaşları vize almadan AB ülkelerini ziyaret edecek.

Avrupa Birliği (AB) ile son yılların en kritik günlerinden biri yaşanıyor. Avrupa Birliği liderleri bugün Türkiye’nin talep ettiği vize serbestliği konusunu masaya yatıracak. AB liderleri ‘Evet’ derse Türk vatandaşları vize almadan Avrupa Birliği ülkelerini ziyaret edebilecek. Öte yandan Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Avrupa Birliği diplomatı, "Vize serbestisi gündemde ama eğer talepler karşılanmazsa Türkiye bunları kaybeder" ifadelerini kullandı.

AB, TÜRKİYE’YE BAZI İMTİYAZLAR VERECEK

Toplantıya 27 Avrupa Birliği ülkesi katılacak. Toplantıda Türkiye ile ilişkilere geniş yer ayılacak. Toplantıyla ilgili Fransa medyası bazı konuları kamuoyu ile paylaştı. Haber ajansı AFP, Türkiye ile diyalogları devam ettirebilmek için bazı ekonomik ve diplomatik imtiyazların verilebileceğini yazdı. Haberde, “AB, Türkiye ile kademeli olarak iyi ilişki kurmak istiyor ama Türkiye’den aksi bir adım gelirse bütün kazanımlar gidebilir” ifadeleri kullanıldı.

BÜRÜKSEL TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYOR!

AFP, ayrıca Türkiye’nin son zamanlarda yeniden başlattığı Yunanistan ile istikşafi görüşmelerin, Bürüksel’i umutlandırdığını yazdı. Bürüksel’in Türkiye ile işbirliği yapmak istediğini belirten AFP, HDP’ye açılan kapatma davası ve İstanbul Sözleşmesi’nden ayrınılmasının liderlerde soru işareti yarattığını belirtti.

AJANS TASLAK METNE ULAŞTI

AB üyesi ülkelerin Türkiye’ye karşı farklı tutum sergilediğinin belirtildiği haberde, “Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve Fransa daha sert bir yaklaşım isterken Almanya daha yumuşak bir şekilde yaklaşılmasını istiyor” denildi. AFP zirveden sonra yayınlanacak taslak metne ulaşırken burada Ankara’nın uzun süredir istediği adımların atıldığı görülüyor. AFP’nin ele geçirdiği belgelerde Türkiye’nin üst seviyede temasların devam etmesi, Gümrük Birliği’nin yenilenmesi ve vize kurallarının değiştirilmesi gibi konularda AB’nin pozitif adımlar atacağı ve bu konularda fasıl açılması görülüyor.  Ajansa konuşan bir AB diplomatı, “Eğer Türkiye, kalıcı iyileştirme ve bize karşı yaklaşımında olumlu yaklaşırsa Türkiye ile pozitif bir ajandada bir araya gelmeye ve ilişkimizi derinleştirmeye hazırız. Fakat henüz bunun bir işareti yok, biz de bekleme pozisyonundayız” dedi.

 

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: 0532 231 92 08

Mobil: 0212 530 04 25

Fax: 0212 530 04 25

Mail: [email protected]

Web: https://ivm.com.tr/

4.8 / 5 ( 270 votes)