0541 963 1714 [email protected]
No:19 Teceddüt sk. Aksaray, İstanbul

Ukrayna’ya gidebilmek için hangi belgeye ihtiyaç duyuluyor

Ukrayna İçişleri Bakanlığı ülkeye girişlerle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık ülkeye girişlerde aşı olanların ibraz etmesi gereken belgelere ilişkin bilgilendirme notu paylaştı.

Ukrayna’ya girişlerde koronavirüse ile mücadele kapsamınd aşı olunduğunu doğrulayan belgelerin düzgün bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Ancak Ukrayna tüm koronavirüs aşıları sınırı geçme hakkı vermiyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından Devlet Gümrük Hizmeti’nin gerekliliklerine atıfta bulunularak bildirdiğine göre aşı, acil durumlarda kullanım için onaylanan Dünya Sağlık Örgütü ilaçlar listesine dahil edilmiş olmalıdır.

AŞI BELGELERİNDE ŞU BİLGİLER YER ALMALIDIR!

Kişinin adı, doğum tarihi, cinsiyeti, uyruğu, imzası ve kimlik belgesi numarası (pasaport, kimlik numarası vb.);

Aşının adı, üretici firma, uygulama tarihi;

Aşının uygulandığı hastalığın adı net olarak yazılmalı;

İşlemi yapan doktorun adı ve kaşesi

SPUTNIK AŞISI KABUL EDİLMİYOR

Bakanlık ayrıca, gümrük memurlarının, Sputnik V aşısı ile aşı yapıldığına dair belgeleri olan yabancıların kontrol noktalarından girmeye çalıştıklarında vakalarla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Sputnik V aşısı DSÖ listesinde yer almadığı için sınırı geçme hakkı vermemektedir. Ukrhaber’in aktardığı bilgilere göre; Bakanlar Kurulu, 2 Haziran tarihli kararnamesi ile “PCR Testi haricinde” “tam aşı belgesi” veya “antijen testi” olan yabancıların da girişine izin veriliyor.

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: 0532 231 92 08

Mobil: 0212 530 04 25

Fax: 0212 530 04 25

Mail: [email protected]

Web: https://ivm.com.tr/

4.8 / 5 ( 287 votes)