0541 963 1714 [email protected]
No:19 Teceddüt sk. Aksaray, İstanbul

THY ve Pegasus haziranda Rusya’ya uçacak mı?

Rus hava yolu firmalarının aksine, Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus'un Rusya ile haziran ayında yapılması planlanan uçuşları iptal etmediği açıklandı.

Rus hava yolu şirketleri Aeroflot ve Pobeda'nın haziran, S7'nin ise ekim sonuna kadar Türkiye programını iptal ettiği Rusya'da, THY ve Pegasus haziran ayını olağan şekilde planlamaya ve bilet satışı yapmaya devam ettiği belirtiliyor.

THY’DEN RUSYA BİLETLERİNE ÜCRETSİZ ERTELEME KOLAYLIĞI

Rus turizm portalı TourDom'a açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları yetkilisi, uçuşların başlayacağına ilişkin bir garanti olmadığını, THY'nin ise şimdilik haziran ayı biletlerini ücretsiz erteleme olanağı getirdiğini belirtti. Ancak haberde, 'bilet değişikliği ücretsiz yapılsa bile müşteriler biletlere farklı fiyatlar ödemek zorunda kalacak' yorumu yapıldı. Buna karşın yetkili, iptal durumunda iadelerin 3 gün içinde yapılacağını da söyledi.

RUSYA UÇUŞLARI MAYIS SONUNDA BELLİ OLACAK

THY gibi Pegasus'n da Rusya'da haziran ayı uçuş planını olağan şekilde yaptığı ifade edildi. Her iki taşıyıcının haziran kararının mayıs sonuna doğru belli olacağı kaydedildi.  Rusya’da koronavirüsle mücadele sürecini yöneten Operasyon Merkezi’nin resmi bir açıklaması olmamasına rağmen, Rus taşlıyıcılar Pobeda ve Aeroflot haziran, S7 ise ekim sonuna kadar Türkiye programını iptal etmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, uçuşların başlamasını görüşmek üzere Rusya’ya bir ziyaret gerçekleştirmiş, yapılan açıklamalarda, Rus heyetinin koronaya karşı alınan önlemleri yerinde görmek amacıyla Türkiye'ye bir ziyaret yapacağı belirtilmiş ancak net bir tarih verişmemişti.

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: 0532 231 92 08

Mobil: 0212 530 04 25

Fax: 0212 530 04 25

Mail: [email protected]

Web: https://ivm.com.tr/

4.8 / 5 ( 339 votes)