0541 963 1714 [email protected]
No:19 Teceddüt sk. Aksaray, İstanbul

Rus havayolu firması Türkiye uçuşları için izin aldı

Rusya merkezli Azimuth Airlines, Türkiye’ye uçuş izni aldı.

Batılı ülkelerin yaptırımları sonrası Rus havayolu şirketlerinin leasing yoluyla sahip olduğu Boeing ve AirBus gibi yabancı menşeli uçaklara el konulması, Rusya’da dış hat seferleri neredeyse durma noktasına getirirken, birçok şirket faaliyetlerini sürdürmek için yerli uçaklara yöneliyor.

Rusya’nın popüler havayolu şirketlerinden Azimuth, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, İsrail, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan’a duş hat seferlerini sürdürmek için Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’ndan (Rosaviatsiya) uçuş izni alındığını duyurdu.

AZİMUTH AIRLINES’IN İSTANBUL VE ANTALYA UÇUŞLARI

Genişletilmiş menzile sahip yerli Sukhoi SSJ-100-95LR yolcu uçaklarıyla uçuşların düzenleneceğinin altı çizilen Azimuth Airlines açıklamasında; Moskova, Mahaçkale, Mineralnye Vody ve Soçi’den Dubai (BAE) ve İstanbul’a uçuş gerçekleştirmek için izin alındığı belirtilirken, aynı zamanda Mineralnye Vody ve Soçi’den Antalya’ya da seferler düzenleneceği vurgulandı.

Gazetemru.com’un haberine göre havayolu firması, Rostov-na-Don, Krasnodar ve Mineralnye Vody’den Mısır’ın tatil beldeleri Hurgada ve Şarm El-Şeyh’e de uçul izni aldığını bildirirken, ayrıca Krasnodar ve Soçi’den Tel Aviv’e uçuş izni alınabileceğini söyledi.

Rusya’nın güneyindeki havalimanlarından Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan’a uçuşlar için de izinler alındığı bildirilirken, Azimuth ile ayrıca Moskova’dan Bakü, Nur-Sultan ve Taşkent’e seferler düzenleneceği ekledi.

Azimuth Airlines, geçen hafta uçuş izinlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle bir süreliğine İstanbul – Soçi uçuşlarını askıya aldığını duyurmuştu.

 

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: 0532 231 92 08

Mobil: 0212 530 04 25

Fax: 0212 530 04 25

Mail: [email protected]

Web: https://ivm.com.tr/

4.8 / 5 ( 293 votes)