0541 963 1714 [email protected]
No:19 Teceddüt sk. Aksaray, İstanbul

Mısır, Akdeniz’de elini güçlendirmeye çalışıyor!

Mısır, Akdeniz’de elini güçlendirmek ve charter şirketlerine alternatif sağlamak için hava yolu şirketi kurma kararı aldı.

 Akdeniz’in önemli tatil lokasyonlarından Mısır, hava yolu şirketi kurmak içi düğmeye bastı. Ülke charter tur şirketleri ile rekabet edebilmek için düşük maliyetli hava yolu şirketi kuracağını duyurdu. Ülkenin önemli gelir kalemlerinden birisi olan turizm, koronavirüs nedeniyle büyük bir darbe aldı. Durum böyle olunca Mısır bu krizden çıkmanın yollarını arıyor. Bu kapsamda Mısır'ın Turizm ve Havacılık bakanları ülkenin önde gelen turizm bölgesi Hurghada'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

HURGHADALI TURİZMCİLER UÇUŞ AĞININ ARTTIRILMASINI İSTİYOR

Bakanlarla, Hurghadalı turizmciler, arasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Hurghadalı turizmciler, bölgedeki tesislerinin 70'inin kapalı olduğunu, açık olan 8 otelde ise doluluğun yüzde 30'u geçmediği ifade edildi. Turistlerin bölgeye gelebilmesi için uygun fiyatlı ulaşıma ihtiyaç olduğunun altını çizen otelciler, bu amaçla Mısır Hava Yolları'nın uçuş ağının hem ülke içinde hem de ülke dışında artırıldığına dikkat çekti. Mısır'ın ulaşım sorununu çözme yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, Air Cairo'nun Almanya'yı Şarm El Şeyh ve Hurghada'da bağladığına işaret etti. Mısır vizesi için gerekli olan belgeler nelerdir?

UYGUN BÜTÇELİ UÇUŞLAR ARTACAK!

Avrupa'dan Mısır’a, Mısır’dan Avrupa’ya yönelik uygun bütçeli uçuş imkanı sunmayı planlayan Mısır, Mısır Hava Yolları çatısı altında yeni bir hava yolu firması kurmak için çalışmalara başladı. Kurulacak hava yolu firmasının bölgeye turist getiren charter firmalarıyla rekabet etmesi bekleniyor. Mısır’ın yüklü bir yatırım ve uçak gerektiren proje için çözüm bulunduğu belirtiliyor. Pandemi nedeniyle rota ağını azaltan Mısır Hava Yolları'na ait B737-800, B777-300, A320-NEO gibi uçakların kurulacak yeni bütçeli hava yoluna tahsis edilmesi planlanıyor.

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: 0532 231 92 08

Mobil: 0212 530 04 25

Fax: 0212 530 04 25

Mail: [email protected]

Web: https://ivm.com.tr/

4.8 / 5 ( 284 votes)