0541 963 1714 [email protected]
No:19 Teceddüt sk. Aksaray, İstanbul

Joe Biden, ABD’nin normale döneceği tarihi açıkladı!

ABD Başkanı Joe Biden, koronavirüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ülkedeki aşılama konusunda konuşan Biden mayıs ayında tüm ABD vatandaşlarına yetecek aşının geleceğini belirtti. Biden ayrıca seneye bu zamanlar ABD’de hayatın normale döneceğini açıkladı.

 

 Koronavirüs salgını tüm dünyada hızla devam ediyor. Son açıklanan verilere göre koronavirüs vaka sayısı 115.3 milyona ulaştı. Toplam ölü sayısı ise 2.5 milyon olarak kayıtlara geçti. Salgının başından beri vaka sayılarının hızla arttığı ülke olan ABD’de Başkan Joe Biden açıklamalarda bulundu. Biden, ABD’nin tüm gücüyle salgına karşı mücadele verdiğini belirtti.


100 GÜNDE 100 MİLYON AŞI


ABD Başkanı Joe Biden, başkan seçildikten sonra ilk 100 günde 100 milyon aşı kampanyası başlatmıştı. Aşılamanın hızla sürdüğü ülkede süreç istenildiği gibi gitmiyor. Tüm büyük ülkelerde olduğu gibi ABD’de de aşılama beklenen hızda gitmiyor. Öte yandan Biden’in bir diğer kampanyası olan 1.9 trilyon dolarlık yardım paketi için çalışmalar sürüyor. Biden yardım paketinin dereye sokulması için uğraşıyor.


ABD’DE AYDA 100 MİLYON AŞI ÜRETİLEBİLECEK


Joe Biden yaptığı açıklamada aşılama kampanyasına değindi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay alan ve tek dozu koruma sağladığı belirtilen Johnson & Johnson’ın, aşı için rakibi Merck & Co’yla iş birliğine gideceğini duyuran Biden, bu sayede ayda 100 milyon doz aşı üretileceğini ifade etti.


MAYIS AYINDAN İTİBAREN TÜM YETİŞKİNLER İÇİN AŞI BULUNACAK!


Yapılacak işbirliği ile iki firmanın 7 gün 24 saat aşı üreteceğini belirten Biden, “Göreve geldiğimde Johnson & Johnson’ın aşı üretiminin arkasında olduğunu öğrendim. Yeterince hızlı değildi. Ekibim bu iş birliği için çok çaba gösterdi” ifadelerini kullandı. Mayıs ayı itibarıyla ABD’deki tüm yetişkinler için yeterli aşı bulunacağını iddia eden Başkan Biden, normale dönüş tarihi için ise önümüzdeki yıl bu zamanları işaret etti. Biden, “Bu insanlara bağlı. İnsanların akıllı olmaya devam edip, neler kaybettiğimizi anlaması gerekiyor” şeklinde konuştu. Amerika vizesi gereken evraklar nelerdir?

 

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: 0532 231 92 08

Mobil: 0212 530 04 25

Fax: 0212 530 04 25

Mail: [email protected]

Web: https://ivm.com.tr/

4.8 / 5 ( 261 votes)