0541 963 1714 [email protected]
No:19 Teceddüt sk. Aksaray, İstanbul

Fiji’de bir yıl sonra koronavirüs vakası tespit edildi!

Koronavirüs salgınının başından beri ülkede yayılmaması için mücadele eden Fiji Cumhuriyeti’nde bir yılın ardından 53 yaşındaki bir kadının koronavirüs testi pozitif çıktı. Testin ardından Nadi ve Lautoka şehirlerinde karantina ilan edildiği belirtildi.

 

Koronavirüs salgını tüm dünyada devam ederken Fiji Cumhuriyeti salgın ile mücadelede önemli bir başarı elde etti. Tatil ülkesi olan ve her yıl milyonlarca turist ağırlayan ülkenin resmi nüfusu 896 bin olarak biliniyor. Pasifik okyanusunun güneyinde yer alan Fuji Cumhuriyeti’nde geçtiğimiz nisan ayından beri koronavirüs vakası görülmemişti. Ülkeden yapılan açıklamaya göre 53 yaşındaki bir kadının koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu açıklamanın ardından ülkenin en büyük iki kenti olan Nadi ve Lautoka'da ilk kez karantina ilan edildiği açıklandı.

FİJİ’DE TEK VAKAYA KARANTİNA

Konuyla ilgili Fiji Sağlık Departmanı açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, "Hızlı temas takibine yardımcı olmak ve daha fazla bulaş olasılığını azaltmak için Nadi ve Lautoka bölgelerinde bu sabah 04:00 itibari ile karantina ilan ediyoruz. Tüm Fijililer evde kalmalı. Halka açık toplantılar olmamalı. Temel tıbbi hizmetler dışında hiçbir hizmet çalışmamalıdır” ifadeleri kullanıldı. Fiji’de salgının başından beri 100’den az vaka tespit edilirken sadece iki kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

6 BELEDİYEDE TESPİT EDİLDİ

Öte yandan bazı belediyelerin gri pasaport ile yurt dışına gönderdiği kişilerin geri dönmemesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı, “Belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik, 12 Mart tarihinde Bakanlığımızca başlatılan soruşturma genişletiliyor. Bu kapsamda, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan belediyelerince “dans (folklor) gösterisi”, “kültür turu”, “gençlik programları” adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiği tespit edilmiştir.

MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLEDİRİLDİ

Söz konusu olaylarla ilgili Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığımızca, belediyelere imkan sağlayan mevzuatın suistimalinin önlenmesi amacıyla tedbirleri arttırıcı yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, mahalli idarelerce yurtdışına görevlendirilen kamu personeli olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport düzenlenmesi uygulaması geçici olarak durdurulmuştur.”

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: 0532 231 92 08

Mobil: 0212 530 04 25

Fax: 0212 530 04 25

Mail: [email protected]

Web: https://ivm.com.tr/

4.8 / 5 ( 382 votes)