0541 963 1714 [email protected]
No:19 Teceddüt sk. Aksaray, İstanbul

Avrupa iki doz aşı olan turistleri kabul edecek!

Avrupa Birliği, iki doz koronavirüs aşısı olan turistlere kapılarını açma kararı aldı. Konuyla ilgili haberi AFP Haber Ajansı son dakika olarak geçti.

2021 yaz sezonuna az bir zaman kala beklenen haber geldi. AFP haber ajansının kaynaklarına dayandırdığına göre, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri sınırlarını tamamen aşılanan ziyaretçilere açma konusunda uzlaştı. Kaynaklar, AB üye devletlerinin, koronavirüse karşı tamamen aşılanmış yolculara bloğun sınırlarının yeniden açılması konusunda anlaştıklarını söyledi.

 Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçen ayın sonunda The New York Times'a verdiği demeçte,  Avrupa İlaç Kurumu (EMA) onaylı aşıları yaptıranların AB ülkelerine seyahatinin ve serbest dolaşımını mümkün olacağını ifade ederek "27 üye devletin tümü, EMA tarafından onaylanan aşıları yaptıran herkesi koşulsuz olarak kabul edecektir” demişti. AB'nin ilaç düzenleyicisi tarafından şimdiye dek Pfizer /BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson ve AstraZeneca/Oxford'un aşıları onaylandı. EMA'nın Sinovac ve Sputnik V aşılarına ilişkin incelemesi sürüyor.



 

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: 0532 231 92 08

Mobil: 0212 530 04 25

Fax: 0212 530 04 25

Mail: [email protected]

Web: https://ivm.com.tr/

4.8 / 5 ( 235 votes)