0541 963 1714 [email protected]
No:19 Teceddüt sk. Aksaray, İstanbul

Avrupa Birliği bir koronavirüs aşısına daha onay verdi!

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Johnson and Johnson firmasının koronavirüs aşısına onay verdi. Bu onay Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nda da onaylanarak yürürlüğe girdi.

Avrupa Birliği, ABD’li ilaç firması Johnson and Johnson'ın koronavirüs aşısıyla ilgili kararını verdi. AB Komisyonu Sağlıktan Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Johnson and Johnson'ın aşısına AB piyasalarında koşullu pazarlama izni verildiğini duyurdu. Johnson and Johnson'a verilen onay ile birlikte Avrupa Birliği toplam 4 şirketin koronavirüs aşısına onay vermiş oldu. Diğer aşılar BioNTech-Pfizer, Moderna ve AstraZeneca. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kyriakides, "Aşı teslimatlarının mümkün olduğu kadar sorunsuz gerçekleşmesi için şirketle çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

JOHNSON AND JOHNSON YÜZDE 67 ETKİLİ

Avrupa Birliği İlaç Ajansı EMA, Johnson and Johnson'ın koronavirüs aşısını analiz etmiş ve aşının kullanabileceğine tavsiye kararı vermişti. EMA aşının 18 yaş üstü kişilerde güvenli olduğunu ve şimdilik 18 yaş üstü kişiler tarafından kullanabileceğini duyurmuştu. Öte yandan diğer örneklerinden farklı olarak tek doz kullanabilinen aşı klinik testlerinde yüzde 67 başarı sağladı. Johnson and Johnson'ın AB'ye aşı teslimatına en erken nisan ortalarında başlayabileceği belirtiliyor. AB’de Novavax ve Curevac firmalarının aşılarıyla Rusya'nın Sputnik V aşısının ön değerlendirme süreci ise devam ediyor.

AVRUPA BİRLİĞİ’NİN ANLAŞMA SAĞLADIĞI FİRMALAR

AB'nin bugüne kadar opsiyonlar dahil olmak üzere BioNTech-Pfizer ile 600 milyon, AstraZeneca ile 400 milyon, Sanofi-GSK ile 300 milyon, Johnson and Johnson şirketiyle 400 milyon, CureVac ile 405 milyon, Moderna ile 460 milyon doz aşı almak için sözleşmesi bulunuyor.

İstanbul Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: 0532 231 92 08

Mobil: 0212 530 04 25

Fax: 0212 530 04 25

Mail: [email protected]

Web: https://ivm.com.tr/

 

4.8 / 5 ( 235 votes)